Select Page

Kakav repertoar izvode bendovi za svadbu?

Kao što znate, muzika može da vam upropasti svadbu, a isto tako da je učini veličanstvenom.

Jedna od stvari koja pored kvaliteta benda, energije koju imaju i ostalih stavki po kojima se bendovi razlikuju, može da utiče na ishod svadbe jeste upravo repertoar koji bend izvodi.

Ukoliko volite da izlazite na mesta sa živom svirkom, videli ste da su razlike u repertoaru kod bendova značajno velike.

Kada kažemo da je svadba “tipična“, mislimo na proslavu od 80-800 ljudi, strukturu zvanica koja je raznolika i proslavu koja traje 6-8 sati. Svi žele da njihova proslava bude izvanredna, odnosno da bude maksimalno vesela. Da bi se to dogodili, gosti moraju da uživaju u celokupnoj organizaciji (lepom ambijentu, ukusnoj hrani i najbitnije za atmosferu jeste odabir pravog benda koji će izvoditi pravi repertoar).

Trenutna situacija kod bendova za svadbe je takva da imate bendove koji izvode isključivo stranu muziku, bendove koji izvode isključivo narodnu muziku, bendove koji sviraju samo pop-rok i bendove koji pokrivaju sve žanrove. Prema tome, struktura gostiju i ukus vas kao mladenaca će u startu umnogome suziti spisak bendova koji dolaze u obzir.

Bendovi za svadbe koje smo naveli u spisku su tu zbog toga što imaju ozbiljnu reputaciju iza sebe i sa njima sigurno nema greške. Svaki od njih ima poseban, unikatan šmek, pa je u odnosu na vaš ukus potrebno odabrati pravi.