Select Page

Koliko košta dobar bend za svadbe?

Cena kod bendova za svadbe u Srbiji se određuje po istom principu kao i kod ostalih umetnika/zanatlija, što znači da nema fiksnu tarifu.

Cena zavisi od puno faktora kao što su broj članova orkestra, vrednost opreme, a postoji i ona narodna poslovica: “Koliko para – toliko muzike!”

Kao i u drugim profesijama, cena često određuje i sam kvalitet usluge koju dobijate. Zašto je to tako? Upravo zbog toga što su trenutno svi prisutni na online platformama i ukoliko neko ne radi svoj posao kako treba, to odmah svi znaju. Ista situacija je i u suprotnom, kada neko svoj posao radi dobro, to ponovo svi znaju i cena za angažovanje pouzdanog benda je uvek viša od drugih.

E sada i konkretno, koje su to cene koje možete očekivati od dobrih bendova. U momentu pisanja ovog teksta (početak 2023.) možete da angažujete dobar bend za svadbu po ceni od 5000 evra za neke manje sastave, dok sastavi sa dosta članova idu i do 12.000 evra. Bendovi su nam dali do znanja da će se ubrzo ta cena uvećati i to značajno, tako da je svakako preporuka da što pre potpišete ugovor sa bendom i osigurate što povoljniju cenu. 

Preporuka je da istražite dobro šta je u ponudi, lako ćete odrediti šta je od toga dobro, a mi smo za vas svakako izdvojili koji su to po našem mišljenju najbolji bendovi za svadbe u 2023. godini.